UDSENDELSER

Finn vi savner dig

Krig og Fred

Nørrebro Lokalt

DIVERSE

Situationen i Palæstina Fortællinger fra Jaffa og Gaza, hvordan er situationen nu og om 27.12. 2-årsdagen for Israels overfald på Gaza - 1 - 2 - 3 - 4 (20.12.2010)

Heldagsmøde om BDS Boykot, Divestments (af-investeringer) og sanktioner mod Israel

Peder Martin Lysestøl om Israels økonomi (norsk)

Om BDS-kampagnen i Sverige (svensk) og rapport fra Russeltribunalet i London 20.-22. november (dansk) ved Jonatan Stanczak, Johanna Wallin og Brita Bastogi

Konferencen: Social dumping. Afholdt den 2. december 2010

Hvad siger partierne?

Hvad siger EU- parlamentarikerne?

Hvad siger deltagerne? Kristian (med en del støj) - Lars

Hvilke krav har Fagbevægelsen? samt Afslutning.

Protester mod atomtransport i Tyskland- interview den 29. november 2010 af Teizz og Mads

Et angreb mod demokratiet - om dommen den 25. november 2010 mod talskvinderne for klimaaktivisterne

Folkebevægelsen mod EU - interview med Niels Eriksen den 23. november 2010

SOS mod racisme - den 6. november 2010 havde organisationen SOS mod racisme eksisteret i 25 år

Anti-Israel - den 21. juli 2006 afholdt en række organisationer demonstration på Axeltorv i København, blandt talerne var Mikkel Warming (Ø) Bprgmester i København.

Hitz-Bur-Tahrir - holdt demonstration på Københavns Rådhusplads den 21. juli 2006. Lyt til en af talerne, et interview med en tilfældig ung kvinde, samt Interview med HBT's talsmand. 

Demonstration - imod Israels aggression mod Libanon, den 19. juli 2006 på Kgs. Nytorv. Lyt til nogle af deltagerne.

Frit valg - dø eller dø, lader til at være den danske regerings asylpolitik Lørdag d. 15. juli 2006 var der protestmøde til støtte for de sultestrejkende på Christiansborg Slotsplads. Interview med en talsmands fra flygtningegruppen.

Talerne - ved protestmødet d. 15.7.06

Solvognen - Omkring 450 demonstranter i orange fangedragter, lænker og sorte hætter gik den 4. juli til den amerikanske ambassade i København. (video)

Interview med David Rovics - fra Fredsfestival 2006

Koncert med David Rovics -  og Allie Rosenblatt fra Fredsfestival 2006

Lørdag den 24.september 2006 var der International demonstrationsdag mod besættelsen af Irak, samt mod racisme og Israels besættelse af Palæstina. Der blev afholdt 3 konferencer i Christianhavns Beboerhus.

Konference om Irak - Deltagere: Slimane Hadj, den danske Guantanamo-fange
Hind Al-Naimi Kjær, irakisk flygtning, Iraks patriotiske alliance
Kamaran Tahir, irakisk kurder, Norge.

Konference om racisme - Deltagere: Mona Ljungberg, Støttekredsen for Flygtninge i Fare
Uzma Ahmed Andresen, Formand for Foreningen for Etnisk Ligestilling

Palæstina-konflikten - Deltagere: Carlo Hansen, journalist og forfatter
Irene Clausen, Internationalt Forum, netop hjemkommet fra Palæstina

USA i dag - Den dansk/amerikanske fredsaktivist og kunster, med stifter af Fredsvagten ved Christiansborg fortæller bl.a. om sin seneste rejse til USA, hvor han bliver anholdt 3 gange p.g.a. sine freds aktiviteter.

Stop Bush - reportage fra Stop Bush Demoen den 6. juli ved Den Amerikanske Ambasade og Christiansborg. Interviews med bl.a. delatgere, Karsten Kofod fra Komiteen for et Frit Irak, Savage Rose, Stig Møller, Anne Marie Helger, Bo Rikardt fra Fredsvagten Gerd Berlev en af hovedarrangørerne af demoen.

 

Video-optagelser fra STOP-BUSH-DEMOEN i København d. 6. juli 2005

Demoen kommer part 1

Demoen kommer part 2

Demoen kommer part 3

Demoen kommer part 4

Tale ved demoen

Se fotos fra Stop Bush Demoen

Den lille dreng og den kloge minister - et eventyr skrevet af Ole Bloch, fortalt af Finn Christiansen

2 års-dagen for angrebet på Irak Udtalelser fra Komiteen for et frit Irak og Internationale Socialister.

Hvem er terrorist - Valby mod Krig's konference med professor ved Roskilde Universitets Center Kai Lemberg og Omar Shahir fra Syddansk Universitet.       

Foredrag med Ulla Røder - fredskampen i 2005" arrangement i Oktober Bogcafe og Galler

Portræt af Ulla Røder - Fredsaktivitisten som alene bl.a. ødelagde et fuldt monteret Tornado krigsfly, klar til afgang til Irak.

Beretning fra Falluja - Dahr Jamai, som er uafhængig amerikansk journalist i Irak,   6. december 2004.

Den onde fyrste - et H.C. Andersen sagn læst af Finn Christiansen

IØ-FONDEN

Carl Bro-rapporten - om Poldanors svinefarme i Polen. Politikere og 3F mener, at rapporten frikender Poldanor på et utilstrækkeligt grundlag.

IØ, Poldanor og gylle - sagen om IØ-fonden rejses i Folketinget, Poldanors svineproduktion skaber problemer i Polen, svineri på Polens største slagteri, gylle indeholder østrogen og skader naturen

IØ-fonden, VL-grupper og jobs - Med statsstøtte udflyttes arbejdspladser fra Danmark. Fordelingen af midler afgøres sandsynligvis i virksomhedsledelsegrupper, som består af erhvervslivets absolutte topledere, embedsmænd og politikere.

IØ-fonden, Poldanor og miljøet - Poldanors svinefarme medvirkende til forurening af Østersøen, ved brud på danske og EU-miljøregler. IØ-fonden kommer nu under lup efter afsløringer af dette.

IØ-fonden, Poldanor & Russian Pigmeat Om svinefarme i bl.a. Polen, og hvordan farmene bruger deres magt på bekostning af miljøet.

IØ & IFU Fondene - Firmaet FL-Smith har modtaget 909 millioner kroner fra disse skattefinansserede  fonde, som ved en særregel ikke ligger under forvaltningsloven. Ulovligt siger ekspert.     

IØ-Fonden - Arbejdspladser bliver i større og større omfang eksporteret til de østeuropæiske lande med dansk statstøtte. De store rige firmaer får deres del af støtten via IØ-fonden.

 

Løndumpning 1 - Løndumpning 2 Udsendelse i 2 dele fra møde afholdt den 1. februar 2011 i Støberiet - Tina Møller Kristensen fortæller om skrækscenariet med lønninger fra 2 Euro og opefter og arbejdstider op til 70 timer ugentligt i den tyske kødindustri.

Ungerdemo - Natten mellem torsdag og fredag den 1. marts var der demo i København. Lyt til et stemningsbilled. Se fotos her

Verden kommer til os - en film af Hans Kragh Jacobsen. Et portræt af Mimersgadekvarteret. (video 40 min)

Det samarbejdende kvarter - områdefornyelsen for Mimergadekvarter holdt den 17. juni 2006 plante- og oprydningsdag, bagefter holdt YNitivgruppen sin årlige gadefest med fede bands som: Burm, Anubia, Sælbåd & Søn og Street Commitee             

Balders Plads - den 16. juni 2006, var der reception på Balders Plads, hvor beboernes projekt blev offentliggjort.

Min Blå Sofa - reception på Rådmandsgades Skole i anledning af skoleinspektør Lise Egholms bog om integration i skolen

Opfølgning - af borgermødet den 21.11.05. Projektkoordinator Peter Christensen opsummerer.

Borgermøde - den 21. november 2005 afholdt Områdefornyelsen i Mimersgadekvarteret sit 3. velbesøgte borgermøde med områdets beboere, hvor der blev gjort status og lavet workshops.

Politikermøde - området omkring Nørrebro Station blev diskuteret mellem borgere fra Nørrebro Park, Nordvest, Mimersgade og Lersøpark på et velbesøgt møde i Nørrebrohallen den 17. oktober 2005.

Cafe Viking - portræt af et af de ældste værtshuse på Nørrebro.

Den lille mands netværk - Mød Tom Jæger, initiativtageren til netværket, som stiller op til kommunalvalget 2005 i København. Tom Jæger er tidligere soldat i ex-Yougoslavien, dykker, affaldsfreak og opfinder.

Finn Christiansen - interviewes i Folkets Radio, København, om bl.a. YNitivgruppens arbejde for, at sikre DSB-området ved Nørrebro Station. 

 

TV-udsendelser om DSB-området

Processen 1

Processen 2

Processen 3

 

Kunstfragt nedstemt af politikerne - på Borgerrepræsentationen møde nedstemte et flertal Kunstfragtprojekets placering. Interview med Mikkel Warmning (Ø), og Trine Ankerstjerne Styregruppeformand for Områdefornyelsen i Mimersgadekvarteret.

Slaget om Fragtmandshallerne - DSB får lov af Økonomiudvalget i Københavns Kommune til, at nedrive de gamle bevaringsværdige fragtmandshaller.                                Se mere her i PDF-format.  Kunstfragt, Social Kunst samt Bilag

Kultur & Aktivitetspark - YNitivgruppen og Nørrebro Radio på slentretur på det forladte DSB-areal ved Nørrebro Station, som beboere ønsker omdannet til park.

Bananapark - den forurenede grønne plet i Nannasgade 6, ønskes bevaret som rekreativt område til glæde for kvarterets beboere. Området bruges idag af daginstitutioner og Rådmandsgades Skole. Ejeren FSB ønsker at bygge på grunden. En lokal beboergruppe og Skolebestyrelsen holdt mandag den 4. april møde med politikere fra Københavns Borgerrepræsentation.

Borgermøde på HGO - Københavns Kommunes Kvartersløftsekretariat afholdt brainstorm med beboerne onsdag den 8. december 2004 på Heimdalsgades Overbygningsskole

Folkemøde - YNitivgruppens folkemøde om områdeløft i Mimersgadekvarteret, i Nørrebrohallen d. 19-10-04

YNitivgruppen - Nørrebro Radio 240604

YNitivgruppens gadefest - 2003

  Brug Folkeskolen - Tirsdag den 7. december 2004 præsenterede Foreningen Brug Folkeskolen på Nørrebro sig selv ved møde i Nørrebro Lokalråd.      

  Ordblind - Elisabeth Nørgaard Nielsen fortæller om betydningen af ordblindhed, og om behovet for en ændret politik.  (foreningen er idag nedlagt)

 

En Bondedreng Fortæller - en virkeligheds fortælling fra 1960'erne. Fortalt af Finn Christiansen.

New Zealand Experimetet

Læge Ellen Ryg Olsen - en samtale om hendes nye bog 'Syge på tvangsarbejde - om behandlinglingen af førtidspensionsansøgere'. 

STOP HEKSEJAGTEN - på Europarådets møde den 23. - 27. januar skal man diskutere et forslag om forholdet til kommunister i Europa, samt ændring af skolebøger i forhold til dette.

MUSIK & KULTUR

Historie Oplæsning Johan Skjoldborg: Brydhammer

Experterne -Politiske budskaber og samfundsrevsende tekster er ikke hverdagskost i dansk hiphop, men opleves dog med jævne mellemrum. Experterne går linen helt ud og fylder et album med moderne protestsange, hvor yndlings-skydeskiverne er Bush, Fogh og Kjærsgaard.
Rapperne Jeks og Stabil spilder ikke tiden på smarte attituder. I stedet udnyttes hver enkelt linje til kamp imod overvågningssamfundet, censur og de politiske magthavere.
'Oprør' bliver mere end en samfundsprotest, da det samtidig er et oprør mod den kommercielt succesrige, men ofte overfladiske rap, der præger tidens dansksprogede hiphop-udgivelser. Og sådan et oprør er altid velkomment. www.experterne.dk

Sælbåd & Søn - er et uhøjtideligt møde mellem musik og lyrik. Med et bredt udvalg af instrumenter, elektronik og lyriske stilarter spænder numrene fra R`n`B-poesi med omkvæd til parisisk Metro-musik og døsige lydkollager. Alt sammen med formålet at få toner og ord til at danse sammen mod nye taktarter www.ursuppe.dk

Interview med David Rovics - fra Fredsfestival 2000

Koncert med David Rovics - fra Fredsfestival 2006

ZONE 1 - fra 4.10.05

ZONE 1 - A: Det ny musikprogram, hvor Zven Balslev fører os ind i den musikalske eksperimenterende del af musikkens verden.

ZONE 1 - B: Måske kan vi få Zven til skrive, hvilke bands han spiller. Tjek hjemmesiden www.smittekilde.dk

Syndikatet - Syndikatet er vedkommende og nærværende rock, hvor bandets mere end 15-årige historie kommer til udtryk gennem musikken og primært gennem teksternes fine fordybninger og blomstrende formuleringer. I denne version af Syndikatet sidder gruppens medlemmer på hver sin sten til 'rockens ældreråd' og lader sine erfaringer strømme lytteren i møde. Udtrykket er modent, men stadig med et skvæt af bandets karakteristiske spilopper. Af Christian Langballe, MyMusic 25. okt. 2004. Check deres HP www.syndikatet.info

Koncert - Den amerikanske protestsanger Anne Feeney (the Union Maid) på Fingerbøllet 16-10-04

Interview med Anne Feeney

Interview med David Rovics

EU-forfatning

Folkebevægelsen mod EU - Hvad laver de i EU-parlamentet? Lars Pedersen, sekretær for parlamentsmedlem Ole Krarup, fortæller

Dansk økonomi og  ny EU-forfatning Folkebevægelsen mod EU's synspunkt ved Svend Skovmand

 EU og sikkerhedspolitik -            Sikkerhedspolitikken i EU (herunder hvad står der i EU-grundloven? Hvordan er det med FN? Hvad er EU's interesser globalt? Hvad med EU's våbenhandel, Er der alternativer?) ved Lave K. Broch

 Ny EU grundlov - Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU fortæller om den måske kommende EU-grundlov

 EU forsvarspolitik - Rina Ronja Kari fotæller om den fælles forsvarspolitik og Den Europæiske Centralbank

 Borgerrettigheder i EU -  med Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU

 EU institutionerne - Institutionelle bestemmelser, overgang og beskæftigelse med Rina Ronja Kari  

EU forbruger - Landbrug, fiskeri, miljø og forbrugerbeskyttelse med Rina Ronja Kari

 EU trafik m.m. - Infrastruktur og udnyttelse af det ydre rum med Rina Ronja Kari